Vesivahinkojen kartoittajana Polygonilla toimivan Paulin mielestä työssä on parasta vaihtelevuus. Asiakkaan auttaminen hankalassa tilanteessa tuo merkityksellisyyttä työhön.

Itsenäistä ja monipuolista työtä

Pauli työskentelee Polygonilla vesivahinkojen kartoituksen parissa.

”Olen koulutukseltani rakennusinsinööri, ja olen työskennellyt Polygonilla nyt vajaan vuoden.

Toimin vesivahinkokohteissa vauriokartoittajana”, Pauli kertoo.

Kartoittajan tärkeimpiin työtehtäviin kuuluu vaurion aiheuttajan ja vaurion laajuuden selvittäminen. Työ on kuitenkin vaihtelevaa, mikä onkin Paulin mielestä erittäin tärkeää työssä viihtymiselle.

”Parasta tässä työssä on se, että se on itsenäistä, monipuolista sekä sopiva yhdistelmä kenttätyötä ja toimistotyötä”, hän kuvailee.

”Myös työpaikan ilmapiiri on hyvä. Täällä saa työkavereiden kanssa jutella muistakin kuin työasioista.”

”Kun asiakkaasta ei kuulu mitään, työ on tehty hyvin”

Pauli arvostaa työssään mahdollisuutta oppia koko ajan lisää.

”Tämä työ on antanut minulle mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittyä kiinteistövaurioiden parissa. Lisäksi Polygon tarjoaa työhön syventävää koulutusta”, hän kertoo.

Vaikka vesivahingot ovat kartoittamisen ammattilaiselle arkipäivää, on tärkeää muistaa, että asiakkaalle vesivahinko on erittäin vaikea tilanne.

”Vesivahinko tapahtuu ihmiselle elämän aikana yleensä yhden kerran, ja se on sillä hetkellä ihmiselle suurimpia asioita. Yleensä saattaa itsestä tuntua vähän sellaiselta rutiininomaiselta, mutta tuntuu hyvältä olla auttamassa näissä kriiseissä”, Pauli sanoo.

Pauli tietää myös, että jo pelkkä hiljaisuus on hyvin tehdyn työn merkki.

”Vesivahinkopuolella, niin kuin kiinteistöalalla yleensäkin, on tämmöinen käsite, että jos ei kuulu mitään, niin silloin asiat ovat menneet hyvin. Jos asiakkaalta saa kiitosta, niin silloin asiat ovat menneet hienosti, ja silloin voi taputtaa itseään selkään.”