Projektipäällikön arkea Polygonilla, Joonas Paavola

Joonas Paavola on yksi Polygonin uusimmista projektipäälliköistä. Työ Kokkolan toimipaikassa on ollut vauhdikasta mutta antoisaa: itsenäisyyttä työssä on sopivasti ja työporukassa on hyvä yhteishenki.

Työn monipuolisuus houkutti

Kun Joonas Paavola haki Polygonin Kokkolan toimipaikassa avoinna olevaa projektipäällikön paikkaa, häntä motivoi siihen erityisesti työn vaihtelevuus.

”Sen verran tiesin Polygonista etukäteen, että monipuolisuus on työn etu. Kaikki päivät ovat erilaisia ja työmaat vaihtuvat. Samaa työmaata ei tehdä paria vuotta, kuten asia rakennusmestarin työssä usein on”, Joonas sanoo.

Joonas on siis koulutukseltaan rakennusmestari. Ennen Polygonille siirtymistään hän ehti olla rakennusalalla työnjohtajana, ja viimeisimmäksi hän teki töitä myynnin parissa. Kiinnostavan, omaa koulutusta vastaavan työn löytyminen sai hänet muuttamaan Turun seudulta Kokkolaan asti.

”Olen nyt ollut Kokkolassa projektipäällikkönä noin neljä kuukautta. Työnkuvaani kuuluvat esimerkiksi työmaiden johto, tavaran tilaus, työntekijöiden ohjeistaminen ja valvominen, aliurakoitsijoiden hankinta ja valvominen, laatuseikkojen tarkkailu ja työmaiden luovutukset.”

Joonas toimii samalla Kokkolan yksikön vetäjänä, ja kaikki alat vesi- ja palovahingoista sisäilmapalveluihin ovat hänen hallinnassaan. Vakituisia työntekijöitä Kokkolassa on Joonas mukaan luettuna seitsemän, ja lisäksi joukko aliurakoitsijoita.

Työmaita, autoilua ja kiireen hallintaa

Vaihtelevuus on toteutunut projektipäällikön työssä Joonaksen odotusten mukaisesti.

”Parhaimmillaan on ollut yhtä aikaa noin 20 työmaata käynnissä, joista osa on kuivausvaiheessa. Nyt meillä on meneillään 13 työmaata. Työhöni kuuluu myös työmailla käyminen, joten tälläkin viikolla olen istunut 17 tuntia autossa”, Joonas kertoo.

Tässä kohtaa tullaankin selkeimpään eroon, joka eteläisemmässä Suomessa ja Pohjois-Suomessa työskentelyn väliltä löytyy.

”Esimerkiksi Helsinki-Turku-alueeseen verrattuna täällä välimatkat ovat huomattavasti pidemmät. Meidän alueemme yltää Oulun puoliväliin asti, 130–140 kilometrin päähän”, Joonas sanoo.

Muuten työ on hyvin samanlaista kuin Polygonin muissakin yksiköissä. Tyypillinen työmaan kesto on puolitoista kuukautta, isommissa työmaissa joskus puolikin vuotta. Työn luonne tuo väistämättä mukanaan myös ajoittaista hektisyyttä, mutta järjestelmällisellä työtavalla kaikki langat kestävät projektipäällikön käsissä.

”Ehkä haastavinta työssä on se, että välillä on kiire ja puhelimet soivat koko päivän. Tähän mennessä siitä on kuitenkin selvitty hyvin eikä se ole aiheuttanut ylitöitä. Yritän hoitaa kaikki asiat mahdollisimman nopeasti, ettei mikään unohdu. En tykkää siitä, että työt jäävät roikkumaan”, Joonas sanoo.

Yhteistyötä ja itsenäisyyttä sopivassa suhteessa

Vaikka Joonas on aiemmalla työurallaan tehnyt hommia sekä uudis- että korjausrakentamisen parissa, työ Polygonilla on silti opettanut paljon – kuten myös kollegat.

”Tässä oppii koko ajan uutta ja rakentamisesta näkee monta puolta. Uuden työntekijän vastaanotto Polygonilla on ollut hyvä: kaikki tapaamani polygonilaiset ovat auttaneet, kun apua on tarvittu.”

”Työntekijöiden kesken meillä on Kokkolassa hyvä henki, asentajat ja kartoittajat tulevat keskenään hyvin toimeen. Kiireeseenkin osataan asennoitua niin, että jossain kohtaa se helpottaa. Kaikki hoitavat työnsä hyvin eikä minun esimiehenä tarvitse heitä paljon vahtia. Myös Kuopion toimipaikassa työskentelevä oma esimieheni on hyvä tyyppi.”

Kun työskennellään kiinteistövahinkojen parissa, ollaan tietysti aina tekemisissä jollain tavalla ikävien asioiden kanssa, mutta asiakkaiden kohtaaminen on sujunut Joonakselta luontevasti.

”Tapaan työssä paljon erilaisia ihmisiä, ja asiakkaiden kanssa on ollut mukavaa tehdä töitä. On tärkeää osata lukea ihmisiä ja suhtautua tilanteisiin sen mukaan. Työssämme ei oikeastaan ole mitään tyypillisiä haastavia tilanteita, vaan ne vaihtelevat paljon. Kaikki työmaat ovat kuitenkin edenneet hyvin eikä suurempia ongelmia ole ollut.”

Polygonille työhön hakua miettiville Joonaksen viesti on rehellisen kannustava:

”Rohkeasti vain töihin ja työnsarkaan kiinni. Olen ainakin itse viihtynyt hyvin. Arvostan sitä, että työssä on sopivasti vapaat kädet. Totta kai töiden etenemistä seurataan, mutta ei jatkuvasti kysellen tai niskaan hengittäen. Saa vastata itse omasta työstään.”

Katso avoimet työpaikkamme!

Meillä on kysyntää mm. sisäilma-asiantuntijoille, projektipäälliköille ja teknisille asiantuntijoille. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme alla olevasta linkistä.

Avoimet työpaikat